Projecten

Hieronder een greep uit mijn werkzaamheden

Advies mkb om jongeren te werven

Bedrijven die moeite hebben om jongeren te werven, help ik graag. Niet door een blik jongeren open te trekken (was het maar zo makkelijk), maar om ze handvatten te geven waardoor jongeren de ingang naar hun bedrijf sneller weten te vinden.

Doe de bedrijfsscan en weet hoe u ervoor staat! Lees hier meer informatie.

Samenwerking scholen en bedrijven

Ik word ingehuurd als Programmamanager in Barendrecht en Ridderkerk. Ik koppel bedrijven en scholen aan elkaar. Denk aan loopbaanactiviteiten zoals bedrijfsbezoeken, gastlessen, sollicitatietrainingen, keuzevakken en praktijkopdrachten.

Meer informatie www.sob-bar.nl

Beroepen-in-beeld-dagen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs nemen een kijkje in de praktijk. Ik organiseer ‘Beroepen in Beeld dagen’, bedrijfsbezoeken, gastlessen, workshops voor verschillende scholen, zodat het een succes wordt voor leerling, bedrijf en school.

Techniek beeldvorming en promotie

Ik ondersteun bedrijven en scholen in de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam Noord bij de uitvoering van het Sterk Techniek Onderwijs plan www.sto-bar.nl en www.sob-rotterdam.nl

Techniekfestival

Jaarlijks organiseer ik het Techniekfestival in Barendrecht. Opdrachtgever is de gemeente Barendrecht. Meer informatie: www.sob-bar.nl. Op 4 november 2021 in opdracht van het Actief College ook in de Hoeksche Waard, zie www.bedrijfbezoek.school.
Wellicht is dit ook iets voor jouw regio?https://youtu.be/CxnyscJwSr8

Sollicitatietraining bij bedrijven

Leerlingen oefenen sollicitatiegesprekken bij diverse bedrijven en vakmensen als voorbereiding op hun stage. De impact van dit project is enorm door de samenwerking met de bedrijven en de docenten. Ik hielp scholen het project op te zetten en te implementeren. In 2020 is er een online versie ontwikkeld ivm Corona.

Organisatie bijeenkomsten

Ik ontzorg partijen bij de organisatie van bijeenkomsten tussen onderwijs en bedrijfsleven of alleen het onderwijs of alleen het bedrijfsleven. Soms is het fijn om een onafhankelijke website te gebruiken waar mensen zich kunnen aanmelden. Hier kan ik dan desgewenst logo’s plaatsen van verschillende partijen.

Samen Werken Aan Samenwerken is vaak het thema. Hiervoor gebruik ik mijn website www.aanmeldenswas.nl

Actueel: 15 juni 2022 bijeenkomst ROC Rivor in Tiel voor de metaalbranche.

Afgeronde projecten