Projecten

Hieronder een greep uit mijn werkzaamheden

Advies mkb om jongeren te werven

Bedrijven die moeite hebben om jongeren te werven, help ik graag. Niet door een blik jongeren open te trekken (was het maar zo makkelijk), maar om ze handvatten te geven waardoor jongeren de ingang naar hun bedrijf sneller weten te vinden.

Doe de bedrijfsscan en weet hoe u ervoor staat! Lees hier meer informatie.

Samenwerking scholen en bedrijven

Ik word ingehuurd als Programmamanager in Barendrecht en Ridderkerk. Ik koppel bedrijven en scholen aan elkaar. Denk aan loopbaanactiviteiten zoals bedrijfsbezoeken, gastlessen, sollicitatietrainingen, keuzevakken en praktijkopdrachten.

Meer informatie www.sob-bar.nl

Ook in Rotterdam en Delft organiseer ik soortgelijke projecten.

Beroepen-in-beeld-dagen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs nemen een kijkje in de praktijk. Ik organiseer begin december 2021 voor het Stanislascollege deze dagen zodat het een succes wordt voor leerling, bedrijf en school.

Techniek beeldvorming en promotie

Ik ondersteun bedrijven en scholen in de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam Noord bij de uitvoering van het Sterk Techniek Onderwijs plan www.sto-bar.nl en www.sob-rotterdam.nl

Techniekfestival

Jaarlijks organiseer ik het Techniekfestival in Barendrecht. Opdrachtgever is de gemeente Barendrecht. Meer informatie: www.sob-bar.nl. Op 4 november 2021 in opdracht van het Actief College ook in de Hoeksche Waard, zie www.bedrijfbezoek.school.
Wellicht is dit ook iets voor jouw regio?https://youtu.be/CxnyscJwSr8

Sollicitatietraining bij bedrijven

Leerlingen oefenen sollicitatiegesprekken bij diverse bedrijven en vakmensen als voorbereiding op hun stage. De impact van dit project is enorm door de samenwerking met de bedrijven en de docenten. Ik hielp scholen het project op te zetten en te implementeren. In 2020 is er een online versie ontwikkeld ivm Corona.

Afgeronde projecten